Συνάντηση εργασίας, για την προετοιμασία εφαρμογής του Ελληνικού Συστήματος DRG, πραγματοποίησαν η Διοίκηση και στελέχη του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ. (Ελληνικό Ινστιτούτο DRG), με τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η), πριν λίγες μέρες, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Κατά τη συζήτηση, εξετάσθηκαν όλες οι απαραίτητες προσαρμογές και τροποποιήσεις, οι οποίες πρέπει να γίνουν για την αποτελεσματική εφαρμογή του Gr-DRG, ώστε το υφιστάμενο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου να μην επιβαρυνθεί, με επιπλέον διοικητικά βάρη.

Στη συνέχεια, αναδείχθηκαν οι προκλήσεις και καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα της συνεργασίας, τα οποία εστιάσθηκαν στις ακόλουθες δράσεις:

(α) στην εντατική, εξ αποστάσεως, εκπαίδευση, μέχρι το τέλος του έτους, του συνόλου των κλινικών ιατρών, καθώς και των επιλεγμένων στελεχών της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΠΑ.Γ.Ν.Η στην κλινική κωδικοποίηση, με εκπαιδευτικό πλάνο διαμορφωμένο από το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ.,

(β) στη διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων του Νοσοκομείου, με το λογισμικό ομαδοποίησης ασθενών («Grouper») που διαθέτει το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ. και

(γ) στον σχεδιασμό της διαδικασίας τιμολόγησης και υποβολών DRG, από το Νοσοκομείο, στον ΕΟΠΥΥ.

Επίσης, τα στελέχη του ΠΑ.Γ.Ν.Η έκαναν μια εκτενή παρουσίαση των διαδικασιών διακίνησης εσωτερικών ασθενών, αποζημίωσης του Νοσοκομείου για τις υπηρεσίες του, της πληροφοριακής εφαρμογής «Πανάκεια», βάσει της οποίας πραγματοποιείται η διαχείριση των ασθενών σε κλινικό επίπεδο, καθώς και της πληροφοριακής εφαρμογής “Critis”, η οποία αφορά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Στη συνάντηση μετείχαν από πλευράς ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ., ο Πρόεδρος του ΔΣ, Παντελής Μεσσαρόπουλος, μέλη του ΔΣ και επιστημονικό προσωπικό, ενώ από πλευράς ΠΑΓΝΗ, μετείχε ο Διοικητής, Γεώργιος Χαλκιαδάκης, ο Αναπλ. Διοικητής, Στέλιος Κτενιαδάκης και οι Διευθυντές των Υπηρεσιών του Νοσοκομείου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ., Παντελής Μεσσαρόπουλος, ευχαρίστησε θερμά τη Διοίκηση και τα στελέχη του ΠΑΓΝΗ για τη φιλοξενία, την εξαιρετικά εποικοδομητική συνεργασία και τη διαθεσιμότητά τους, σε μια ιδιαίτερη μάλιστα, μέρα για το Ηράκλειο (11η Νοεμβρίου), όπου η πόλη του Ηρακλείου Κρήτης, γιορτάζει και τιμά τον πολιούχο και προστάτη της, Άγιο Μηνά. Όπως δήλωσε: «Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος ο ζήλος και η αποφασιστικότητα που επιδεικνύουν τα στελέχη του ΠΑ.Γ.Ν.Η, ώστε το Νοσοκομείο τους να αποτελέσει το πιλοτικό Νοσοκομείο για την καθολική εφαρμογή του Gr-DRG πανελλαδικά».