Την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, ο Πρόεδρος του ΚΕΤΕΚΝΥ, κ. Παντελής Μεσσαρόπουλος είχε συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη. Στη συνάντηση παρευρεθεί διαδικτυακά και η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ κ. Θεανώ Καρποδίνη.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι μέχρι τώρα δράσεις του ΚΕΤΕΚΝΥ και κυρίως η πλήρης ένταξή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου στο Νέο Σύστημα Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΣυΚΝΥ) βάσης της ΚΥΑ (Γ2δ/οικ. 21693).  Κατά την παρουσίαση του νέου συστήματος ο κ. Μεσσαρόπουλος στάθηκε στη πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την Διοίκηση και τα στελέχη του ΠΑΓΝΗ, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν πλήρως στις απαιτήσεις του νέου συστήματος και κατάφεραν να προχωρήσουν στη πλήρη ψηφιοποίηση του Νοσοκομείο, καταστώντας το ΠΑΓΝΗ ένα από τα πλέον σύγχρονα Νοσοκομεία. Από τον Πρόεδρο του ΚΕΤΕΚΝΥ τέθηκε ο επόμενος στόχος που είναι η ένταξή ολόκληρης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας στο ΣυΚΝΥ μέχρι το τέλος του έτους.  

Η κ. Καρποδίνη με τη σειρά της είπε πως η καλή και διαρκής επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσα στον ΕΟΠΥΥ και το ΚΕΤΕΚΝΥ θα οδηγήσει στην πιο γρήγορη υλοποίηση του έργου των DRG στο σύνολο της χώρας γι’ αυτό και συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας με στελέχη του Οργανισμού.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Κοντοζαμάνης, με τη σειρά του εξήρε το έργο του ΚΕΤΕΚΝΥ και επεσήμανε πως η γρήγορη ολοκλήρωση του έργου θα δώσει στον ΕΟΠΥΥ ένα σύγχρονο εργαλείο ώστε να διανεμηθούν δικαιότερα  τα χρήματα των ασφαλισμένων και οι ασθενείς να απολαμβάνουν ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας.