Member’s Area

Συλλογή Δεδομένων

Την αξιόπιστη και έγκυρη συλλογή ιατρικών, λειτουργικών και οικονομικών δεδομένων από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και τις ιδιωτικές κλινικές, τον ΕΟΠΥΥ, τον ΕΟΦ και άλλους φορείς, προκειμένου να καθορισθούν οι διαγνωστικά ομοιογενείς ομάδες και να υλοποιηθούν οι αναλύσεις κόστους για τον προσδιορισμό των συντελεστών βαρύτητας κόστους.

Πιλοτική δοκιμή

Την πιλοτική δοκιμή όλων των εργαλείων και υποσυστημάτων του Ελληνικού Συστήματος Gr-DRG (Συ.Κ.Ν.Υ) σε πραγματικές συνθήκες στα πιλοτικά νοσοκομεία, για την εξαγωγή συμπερασμάτων με στόχο την προσαρμογή του συστήματος στις ελληνικές συνθήκες και τη συνεχή βελτίωση, αναθεώρηση και υποστήριξη της καθολικής εφαρμογής του συστήματος Gr-DRG.

Προώθηση του Gr-DRG (Συ.Κ.Ν.Υ.)

Την προώθηση του Gr-DRG (Συ.Κ.Ν.Υ.) σε τοπικό και διεθνές επίπεδο και την υλοποίηση δράσεων επικοινωνίας των αποτελεσμάτων σε τοπικά και διεθνή συνέδρια, ομάδες εργασίας και επιτροπές.

Ανάπτυξη Διεθνών Συνεργασιών

Την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών στους τομείς του DRG, του ABF και του εφαρμοσμένου νοσοκομειακού μάνατζμεντ για την ανταλλαγή εμπειριών, τη μεταφορά τεχνογνωσίας, καθώς και για την εξέλιξη των εργαλείων και της διοικητικής επιστήμης των συστημάτων υγείας.

Διεθνή και Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τομεακών και περιφερειακών, για τη διοικητική αναδιοργάνωση, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών των νοσοκομείων και τη βελτίωση των ικανοτήτων του προσωπικού των φορέων, για την ικανοποίηση των απαιτήσεων, αλλά και την αποτελεσματική εφαρμογή του Συστήματος.

Προτάσεις και Εκθέσεις

Την κατάρτιση προτάσεων και εκθέσεων για την ανάπτυξη, εφαρμογή και βελτίωση της δομής και της χρήσης του συστήματος DRG, όπως και για τη χρηματοδότηση του Συστήματος, την αποζημίωση των νοσοκομειακών υπηρεσιών, την κατάρτιση και παρακολούθηση των νοσοκομειακών προϋπολογισμών και τη συγκριτική αξιολόγηση των μονάδων υγείας.

Συνεργασίες με την ακαδημαϊκή κοινότητα

Την προώθηση της συνεργασίας με την ακαδημαϊκή κοινότητα για την υλοποίηση ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σχετικά με τη διοίκηση και αξιολόγηση των συστημάτων υγείας, το νοσοκομειακό μάνατζμεντ, την κωδικοποίηση και ανάλυση της ιατρικής πληροφορίας, την εκτίμηση της ποιότητας – αποτελεσματικότητας της παρεχόμενης φροντίδας, την εξέλιξη των συστημάτων ABF, κ.ά.

Μέλη του Ελληνικού Δικτύου DRG

Μέλη του Δικτύου Συνεργαζόμενων Νοσοκομείων/Κλινικών και Οργανισμών DRG (Ελληνικό Δίκτυο DRG) είναι:

  • Δημόσια νοσοκομεία
  • Ιδιωτικές κλινικές
  • Ασφαλιστικοί οργανισμοί
  • Πανεπιστημιακά ιδρύματα και σχολές
  • Ερευνητικά Ινστιτούτα και κέντρα με συναφείς σκοπούς
  • Φορείς DRG άλλων χωρών
  • Επιστημονικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι και εταιρείες

αρκεί να προωθούν τους στόχους του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ ΑΕ – Ελληνικού Ινστιτούτου DRG, την ανάπτυξη και αναθεώρηση του Συ.Κ.Ν.Υ – GR DRG και να δεσμεύονται από τις αρχές που διέπουν το Ελληνικό Σύστημα DRG (Συ.Κ.Ν.Υ.).

Δημόσια Νοσοκομεία

Ιδιωτικές Κλινικές

Συνεργαζόμενοι Φορείς