Την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, ο Πρόεδρος του ΚΕΤΕΚΝΥ, κ. Παντελής Μεσσαρόπουλος μαζί με μέλη του ΔΣ της Εταιρείας, στο πλαίσιο συναντήσεων για την πλήρη εφαρμογή του νέου Συστήματος Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (Συ.Κ.Ν.Υ), συναντήθηκαν με τον Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ, κ. Δημήτρη Αγαπίου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Διοικητής του Γ.Ν Ηρακλείου «Βενιζέλειο», κ. Κωνσταντίνος Τερζάκης και ο Διευθυντής Πληροφορικής της 7ης ΥΠΕ, κ. Γιώργος Μοσχοβάκης.

Στη συνάντηση ο κ. Μεσσαρόπουλος τόνισε την ανάγκη μετάβασης στο νέο Σύστημα Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (Συ.Κ.Ν.Υ) και άλλων Νοσοκομείων της 7ης ΥΠΕ, στα πρότυπα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) το οποίο εδώ και ένα μήνα έχει ενταχθεί πιλοτικά στο σύστημα. Ο κ. Μεσσαρόπουλος απευθυνόμενος στον Διοικητή του Βενιζελείου Νοσοκομείου αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο που θα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κρήτης στην είσοδο στο νέο σύστημα ολόκληρης της 7ης ΥΠΕ.

Με τη σειρά του ο κ. Τερζάκης, Διοικητής του Βενιζελείου Νοσοκομείου επισήμανε την ωριμότητα του Νοσοκομείου τόσο σε επίπεδο πληροφοριακών συστημάτων αλλά και εκπαίδευσης του προσωπικού ώστε να ενταχθεί το γρηγορότερο δυνατό στο Συ.Κ.Ν.Υ.

Ο Διευθυντής Πληροφορικής της 7ης ΥΠΕ, κ. Μοσχοβάκης, τόνισε την επιθυμία του για ένταξη και των πέντε μεγάλων Νοσοκομείων της 7ης ΥΠΕ ταυτόχρονα μέχρι το τέλος του 2021. Επίσης ανέφερε τη σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη του Συ.Κ.Ν.Υ,  του Ηλεκτρονικού φακέλου “Πανάκεια” .

Ο κ. Αγαπίου, Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ αφού επισήμανε την ικανοποίηση του σε σχέση με την γρήγορη υλοποίηση του Συ.Κ.Ν.Υ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), ήταν θετικός στη πρόταση του κ. Μοσχοβάκη όσον αφορά την ταυτόχρονη ένταξη και των πέντε μεγάλων Νοσοκομείων της 7ης ΥΠΕ στο νέο σύστημα κοστολόγησης.

Ο κ. Μεσσαρόπουλος και ο κ. Αγαπίου συμφώνησαν στην ανάγκη συνεχών επαφών με όλα τα Νοσοκομεία της 7ης ΥΠΕ υπό τον συντονισμό της Διοικήτριας κ. Μπορμπουδάκη με στόχο την ταχύτερη ένταξη τους στο Νέο Σύστημα Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (Συ.Κ.Ν.Υ).