Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ κος Π. Μεσσαρόπουλος επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου. “Βαρδάκειο και Πρώϊο ”  και είχε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Μ. Ζουλουφό. Αντικείμενο της συνάντησης, αποτέλεσε η πλήρης ένταξη του Νοσοκομείου στην εφαρμογή του νέου Συστήματος Κοστολόγησης (ΣυΚΝΥ) που βασίζεται στην μεθοδολογία των DRG.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης και ο Διευθυντής Διοικητικής και Οικονομικής Υπηρεσίας κ. N. Τρίτζαλης  καθώς και ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. T. Οικονομίδης.

Ο κ. Μεσσαρόπουλος αναφέρθηκε στην επιθυμία του ΚΕΤΕΚΝΥ να εντάξει το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου στο σύστημα DRG λαμβάνοντας υπόψη τη καλή συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής, την εκπαίδευση του προσωπικού στη νέα κωδικοποίηση, την επικείμενη ένταξη ενός νέου και λειτουργικού ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου αλλά και την πολύ καλή οργάνωση που παρουσιάζει το Νοσοκομείο. Ο Πρόεδρος του ΚΕΤΕΚΝΥ τόνισε χαρακτηριστικά:

«Τα DRG σηματοδοτούν όχι μόνο ένα νέο σύστημα Κοστολόγησης αλλά και την πλήρη ψηφιοποίηση του Νοσοκομείου ώστε να έχουμε σύγχρονες Μονάδες Υγείας με ποιοτικότερες υπηρεσίες για τον ασθενή»

Ο κ. Ζουλουφός από τη μεριά του αφού ευχαρίστησε τον κ. Μεσσαρόπουλο για την επίσκεψη του, τόνισε τη διάθεση της Διοίκησης να προχωρήσει στη νέα εποχή με γρήγορους ρυθμούς ώστε οι Κυκλάδες να είναι πρωτοπόρες για ακόμη μία φορά.

Στη συνάντηση αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα τα οποία περιλαμβάνουν την συνάντηση στελεχών του ΚΕΤΕΚΝΥ και του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου ώστε να ολοκληρωθεί τεχνικά η μετάβαση στο νέο Σύστημα και να ακολουθήσουν εκπαιδεύσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη νέα κωδικοποίηση.

Επίσης ο κ. Ζουλουφός προχώρησε σε μία συμβολική κίνηση χαρίζοντας στον κ. Μεσσαρόπουλο ένα βιβλίο με τη βιογραφία του Μάρκου βαμβακάρη τονίζοντας και το πέρασμα του Προέδρου του ΚΕΤΕΚΝΥ ως αγροτικού ιατρού από το Νοσοκομείο της Σύρου.