Στο πλαίσιο του εκσυγχρονιστικού του ρόλου, το Κέντρο Τεκμηρίωσης & Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών – Ελληνικό Ινστιτούτο DRG (ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ) συμμετείχε, στις 15 Ιουλίου, στο διαδικτυακό συνέδριο Pharma & Health Conference 2021, μέσω του Προέδρου Δ.Σ Παντελή Μεσσαρόπουλου.

Κεντρικό θέμα του Συνεδρίου αποτέλεσε το Σχέδιο Ανάκαμψης Ελλάδα 2.0 στην Υγεία και ο εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ, που αναδείχτηκε από τους έγκριτους ομιλητές του συνεδρίου (ομιλητές από όλο το φάσμα της Υγείας και του Φαρμάκου) ως η μόνη λύση για το μέλλον.

Ο Παντελής Μεσσαρόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέλυσε τις αναπτυξιακές δυνατότητες και τα εργαλεία που από τον Οκτώβριο του 2019 διαθέτει και μπορεί να παρέχει το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ, τα οποία μπορούν να συμβάλλουν ενεργά στο θέμα της Υγείας και να αποτελέσουν απτή και πρακτική διέξοδο από χρονίζοντα προβλήματα. Επίσης αναφέρθηκε στις καινοτόμες αλλαγές που μπορεί να επιφέρει το Ινστιτούτο DRG στα ελληνικά νοσοκομεία, βελτιώνοντας τις συνθήκες τόσο για τους νοσηλευόμενους, όσο και για το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ενισχύοντας ταυτόχρονα την διαφάνεια και αυξάνοντας την αποδοτικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Επίσης, ο κος Μεσσαρόπουλος έκανε ιδιαίτερο λόγο για το εκπαιδευτικό έργο του Κέντρου Τεκμηρίωσης & Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών – Ελληνικού Ινστιτούτου DRG, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ ξεπέρασε το 60% κατά το διάστημα της πανδημίας: πλέον έχουν εκπαιδευτεί 100 ιατροί από 21 κλινικές, έχουν κωδικοποιηθεί 2.536 περιστατικά και έχουν εξαχθεί 294 διαφορετικά DRGs.

Τέλος, κατά την διάρκεια Στρογγυλού Τραπεζιού με θέμα την χρηματοδότηση του Συστήματος Υγείας, στο οποίο συμμετείχαν: ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, ο Θανάσης Παπαμίχος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, ο Δρ Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε), Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του London School of Economics (LSE) και ο Παντελής Μεσσαρόπουλος Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ, ο τελευταίος διέβλεψε ότι κονδύλια του ταμείου ανάκαμψης θα εξυπηρετήσουν την ενσωμάτωση εργαλείων όπως τα DRGs, ενώ εφικτός κρίνεται ο στόχος, στο τέλος του χρόνου να έχουν ενταχθεί στο σύστημα ακόμη περισσότερα νοσοκομεία.

To συνέδριο PHARMA & HEALTH CONFERENCE 2021 διεξήχθη στις 15 Ιουλίου ψηφιακά, αξιοποιώντας την LiveOn, την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP και διοργανώθηκε από την ethosEVENTS, σε συνεργασία με τον ενημερωτικό ιστότοπο υγείας www.virus.com.gr και το περιοδικό πολιτικής της υγείας Pharma & Health Business Magazine.

Την ομιλία του Παντελή Μεσσαρόπουλου θα βρείτε εδώ.
Facebook: https://www.facebook.com/ketekny
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/20158830/admin/