Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ & ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ -ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ DRG συμμετείχε ενεργά στο 6th HEALTH INNOVATION CONFERENCE που διοργάνωσαν η ethosEVENTS σε συνεργασία με το περιοδικό Pharma & Health Business & το portal viruscom.gr στις 12 Απριλίου, μέσω του Προέδρου ΔΣ κου Παντελή Μεσσαρόπουλου.

Με βάση την κοινή πεποίθηση πως κλειδί για την αναδιαμόρφωση του συστήματος υγείας αποτελεί η καινοτομία, ο Παντελής Μεσσαρόπουλος παρουσίασε τα επιτυχημένα βήματα του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ στον τομέα του εξορθολογισμού και της ποιοτικότερης απόδοσης των υπηρεσιών υγείας και συμμετείχε στην ευρύτερη συζήτηση με έγκριτους εκπροσώπους της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ τόνισε την άμεση σύνδεση της καινοτομίας με την βελτιωμένη λειτουργία των νοσοκομείων. Στην ομιλία του με τίτλο «DRG και Ψηφιακή αναβάθμιση Νοσοκομείων» αναφέρθηκε στα νέα εργαλεία DRG που βοηθούν στην μετάβαση στη νέα εποχή. Ο ίδιος υπογράμμισε την συμβολή τους στην αντιμετώπιση εμποδίων όπως η γραφειοκρατία. Μίλησε επίσης για την κατάργηση φυσικών αρχείων, την ομογενοποίηση ιατρικών πληροφοριών, την δυνατότητα ελέγχων από τα ασφαλιστικά ταμεία κ.ά.

Με ζητούμενο την ευκολότερη πρόσβαση και την λιγότερο κοστοβόρα φαρμακευτική θεραπεία, επισημάνθηκε ότι η χώρα μας μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά αποτελεσματική στην υιοθέτηση της καινοτομίας, βασισμένη στο σημαντικό κεφάλαιο ανθρώπινων πόρων.

Μετά το τέλος των εργασιών της ολομέλειας του υβριδικού Συνεδρίου, το ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ έλαβε μέρος στην Κλειστή Συνάντηση Εργασίας με την συμμετοχή της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και εκπροσώπων φορέων του χώρου της υγείας και του φαρμάκου με θέμα: “Ψηφιακή Υγεία – Διαχείριση Δεδομένων Υγείας”.