Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ IΙΝΣΤΙTOYTO DRG, στο πλαίσιο στήριξης κάθε σημαντικής επιστημονικής πρωτοβουλίας, συμμετείχε ενεργά μέσω του Προέδρου Δ.Σ, ιατρού, Παντελή Μεσσαρόπουλου στο 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο Aristotle Medical Forum (AMF) 2022. Το AMF αποτελεί ένα κοινό πεδίο συνάντησης της Ιατρικής Επιστήμης με την Τεχνολογία, την Βιομηχανία και την Κοινωνία. Το φετινό AMF, με τίτλο «Ο Ιπποκράτης συναντά τον Αριστοτέλη» είχε ως σκοπό την συγκέντρωση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο των απανταχού Ελλήνων ιατρών, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την πρόοδο της Επιστήμης και την διάδοση του Ελληνισμού σε όλο τον κόσμο.
Μεταξύ πολλών άλλων ομιλητών – επιφανών ερευνητών και επιστημόνων- ο ιατρός και Πρόεδρος Δ.Σ του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ Παντελής Μεσσαρόπουλος παρουσίασε συνοπτικά τα σημαντικά βήματα προόδου του οργανισμού και τις εμβληματικές δράσεις ηλεκτρονικής υγείας που έχουν ως αποτέλεσμα τις ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Πρώτα αναφέρθηκε στο επιτυχημένο εγχείρημα της Κρήτης και της ένταξης στο σύστημα DRG όλων των νοσοκομείων της 7ης ΥΠΕ, τονίζοντας πως η επιστημονική προσέγγιση των δεδομένων της υγείας μέσω του καταρτισμένου στελεχικού δυναμικού του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ έχει ως αποτέλεσμα την πιο άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών, την διαύγεια και την εξοικονόμηση πόρων.
Ο Παντελής Μεσσαρόπουλος παρουσίασε επίσης το άμεσο σχέδιο δράσης του οργανισμού για το επόμενο διάστημα, το οποίο περιλαμβάνει την ένταξη στο σύστημα κοστολόγησης DRG της 3ης ΥΠΕ και του ΑΧΕΠΑ, την ένταξη των τριών μεγάλων Νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ στην Λάρισα και τον Βόλο, την ένταξη του Νοσοκομείου Σύρου, των νοσοκομείων Ερυθρού Σταυρού, Θριασίου και Ανδρέα Συγγρού.
Μίλησε επίσης για τα σημαντικά βήματα που γίνονται στον τομέα των Ιατρικών κωδικοποιήσεων όσον αφορά στα σπάνια νοσήματα και το Μητρώο παιδικού καρκίνου. Αναφέρθηκε στις στρατηγικές συνέργειες με την Κύπρο και την Μάλτα όπου το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ παρέχει την τεχνογνωσία και την συμβουλευτική του υποστήριξη, αλλά και στις συνεργασίες με όλους του σημαντικούς φορείς στον χώρο της Υγείας (Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών, ΕΟΠΥΥ, ΗΔΙΚΑ κ.ο.κ).
Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ τόνισε πως «ο οργανισμός μαζί με το Υπουργείο Υγείας έχουν επενδύσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό» και ανανέωσε την δέσμευση του Ελληνικού Ινστιτούτου DRG για την ακαταπόνητη συνέχιση των δράσεών του.